VEX Robotics Competition Turning Point -haasteen 3. kilpailupäivä alkoi Team4Roboticsin osalta kiireisesti. Matka hotellilta kisapaikalle viivästyi aamuruuhkan takia. Tavoitteena oli päästä harjoittelemaan ennen aamun pelejä, mutta pitkä jono harjoituskentille hankaloitti ajatusta. Samaan hetkeen joukkueen esittelypisteelle osuivat myös haastattelutuomarit. Jokainen kilpailuun osallistuva joukkue haastatellaan henkilökohtaisesti: tuomarit ovat kiinnostuneita robotin synnystä, joukkueen tarinasta ja kokonaisvaltaisesta ymmärryksestä oman rakennusprosessin takana. Haastattelun yhteyteen kuuluu myös joukkueen portfolio, johon on koottu robotin ja tiimin koko yhteinen matka. Näiden haastatteluiden ja yleisen muun kisamenestyksen perusteella jaetaan tuomareiden toimesta divisioonittain useampia erilaisia tunnustuksia. Kilpailijat ovat myös haastattelutilanteessa omilaan, sillä valmentajalla ei ole oikeutta puuttua haastatteluun.

Kiireisen aamun jälkeen valmistelut jatkuivat päivän loppuja tiimihaastepelejä silmällä pitäen. Team4Robotics suoritti myös viimeisen taitohaasteensa. Päivät ovat pitkiä monella mitalla: kilpailupaikalla ollaan kirjaimellisesti monta tuntia, otteluista useimmat osuvat samoille päiville ja eteen ilmestyvät haasteet kaipaavat ratkomista. Senpä takia on tärkeää, että joukkueen huolto kilpailun aikana toimii saumattomasti joukkueen kanssa.

Pelien ohessa tapahtuva kommunikaatio on merkittävä osa koko kilpailutoiminnan ydintä: menestymiseen ei riitä pelkästään oman osuuden kunnollinen hoitaminen. Yhteys tulee pitää avoinna niin omiin tiimipareihin kuin vastustajiinkin, jotta pelistrategioiden suunnittelu ja verkostoituminen mahdollistuvat. Näiden lisäksi tiimin esittelypisteellä käy päivittäin laaja joukko ihmisiä tervehtimässä ja vaihtamassa kuulumisia. Suomalaiset ovat yleisesti ottaen todella pidettyjä ja arvostettuja pelikumppaneita.

Viimeinen kokonainen karsintaottelupäivä päivä päättyi jännittävään tilanteeseen: kahden ottelun ollessa jäljellä, Team4Roboticsilla oli edelleen käsissään jatkopaikka oman divisioonan jatkopaikkoihin. Edessä oli kaksi strategisesti haastavaa ottelua, mutta avaimet olisivat edelleen omissa käsissä seuraavan aamun viimeisissä karsinnoissa. Kuitenkin kävi  otteluissa miten kävi, joukkue olisi jo reilusti yli ensimmäisen kisamatkatavoitteensa eli kokonaiskilpailutilanteen puolenvälin paremmalla puolella.

Muista nämä!
– Instagram: @roboedu_ry & @team4robotics
– Facebook: @roboedu
– Riihimäen blogi: https://kotikaupunki.riihimaki.fi/2019/04/24/robotiikan-mm-kilpailut-alkavat/
– Live- ja tallenneseuranta: https://www.robotevents.com/vextv#